8 praktische extensies voor Google Chrome

Een grotendeels van de Nederlanders gebruikt de Chrome webbrowser om internet te gebruiken. Bekijk maar eens jouw computer en welke snelkoppelingen (icoontjes) er weergegeven staan. Op het moment dat je op het icoontje van Chrome klikt, opent het de browser en kun je er gebruik van maken. 

Om de browser extra praktischer te maken is het mogelijk om extensies toe te voegen. Het zijn eigenlijk formulieren die je kunt toevoegen aan de browser om eenvoudiger door de browser heen te gaan. Het is ook mogelijk om zelf een extensie te maken en deze toe te voegen. Het voordeel van een extensie is dat je het kunt proberen en als je het niet praktisch vindt, het direct kunt verwijderen zonder enige problemen. 

8 praktische extensies voor Google Chrome

Save To Pocket 

Op het moment dat je een artikel tegenkomt, maar geen tijd hebt om te lezen, dan kun je deze eenvoudig parkeren voor later. Deze extensie is ongeveer hetzelfde als Evernote en wordt door veel mensen gebruikt. Je kunt ook afbeeldingen, documenten of andere bestanden in opslaan die je online tegenkomt, maar even wilt opslaan voor later.

Het voordeel van Save To Pocket is ook dat het koppelbaar is aan de telefoon. Hierdoor kun je op de laptop of telefoon zien wat je op het andere device bent tegengekomen. 

Smallpdf

Mocht je veel werken met pdf bestanden, dan komt het wel eens voor dat je deze moet bewerken. Doorgaans vraagt Adobe naar een programma dat aardig wat geld kost, maar met Smallpdf heb je dagelijks de mogelijkheid om twee bestanden kosteloos aan te passen. Mocht de tekst een tikfout bevatten, een afbeeldingen willen bijsnijden of even iets simpels aanpassen, dan kun je dat even snel doen met deze extensie. 

Honey

Honey is nog niet echt werkend voor Nederlandse websites, maar mocht je veel spullen kopen voor buitenlandse websites, dan kan deze extensie ontzettend praktisch zijn. Het is een extensie die aangeeft of er kortingscodes aanwezig zijn die je kunt toepassen om zo geld te besparen op een aankoop. Je hoeft dus geen moeite te doen om deze te zoeken, geen gekke omwegen te gebruiken, maar alleen de extensie toe te voegen. 

Great Suspender

De extensie kan praktisch zijn voor jezelf, maar ook voor ouderen die de technologie nog niet heel goed kennen. Zo kan het je helpen met het sluiten van tabbladen na een bepaalde tijd, die niet meer nodig zijn maar wel nog open staan. Zo verlies je niet het overzicht. Het helpt ook met formulieren die nog half zijn ingevuld niet te laten sluiten. Je krijgt dus een melding dat er nog iets belangrijks openstaat. 

Awesome Screenshot & Screen Recorder

Zoals hierboven al gezegd zijn ouderen niet altijd even goed met technologie. Met deze extensie kun je vanuit jouw eigen laptop een video maken met daarbij uitleg. Deze kun je dan naar de ouderen sturen zodat ze dezelfde handelingen uit kunnen voeren. Hierdoor hoef je zelf niet op en neer te gaan op het moment dat je daar ook geen tijd voor hebt. Het scheelt overigens ook om met een hand te filmen met de telefoon en met de andere hand te typen of te klikken. Het is een praktische extensie voor het uitleggen van handelingen op het internet. 

Bekijk hier ook hoe je spyware tegen kunt gaan en voorkomt dat jouw gegevens onopgemerkt worden verzameld. 

LastPass

Het is een soort wachtwoordmanager die ervoor zorgt dat je alle wachtwoorden en accounts veilig kunt opslaan. Dit doet Google overigens ook, maar een extensie wordt gezien als iets veiliger omdat er meer aandacht gegeven wordt aan het beveiligen van de wachtwoord. Een wachtwoordmanager is zeer praktisch voor iemand die zulke informatie snel vergeet. Het kan overigens ook zelf wachtwoorden aanmaken die sterk zijn en hierdoor hoef je je eigen hersenen niet te kraken voor een veilig wachtwoord. Het is ook mogelijk om direct het wachtwoord in te voeren als je hier toestemming voor geeft.

Momentum

Deze extensie is gemaakt om mensen te blijven focussen op wat ze de dag willen doen. Elke keer als je een nieuwe tabblad opent, verschijnt er een persoonlijke tekst met daarbij de tijden en tekst wat je op die dag nog moet doen. Even een realisatie van het moment. Even nadenken van hoe en wat en dan door met waar je mee bezig was. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer extensies die je kunt toevoegen, maar de bovenstaande zijn relatief populair onder mensen. Mocht je ergens specifiek naar op zoek zijn, dan kun je zoeken op extensie met daarachter de functionaliteit erachter. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens
Meer over het World Wide Web.

Technologie

Technologie

Marketing Bureaus

Marketing Bureaus

Online

Online

Zakelijk

Zakelijk

Games

Games