HTML - Wat houdt het in? 

HTML (HyperText Markup Language) is de code die wordt gebruikt om webpagina's te maken. Het is een eenvoudige, op tekst gebaseerde taal die iedereen kan leren, en wordt gebruikt om websites in alle soorten en maten te maken. In dit artikel leren we je de basis van HTML, zodat je vandaag nog kunt beginnen met het maken van een eigen webpagina's!

HTML

Wat verstaan we onder HTML?

Als we het hebben over HTML, hebben we het over hypertext opmaaktaal. Dit is een systeem voor het taggen van tekstbestanden om specifieke opmaakresultaten te bereiken. De tags staan ​​meestal tussen punthaken en kunnen worden gebruikt om verschillende documentkenmerken aan te geven, zoals koppen, alinea's, lijsten, enzovoort. In de meeste gevallen zullen HTML-tags ook attributen bevatten die verder specificeren hoe de tag moet worden geïnterpreteerd. Een HTML-tag kan bijvoorbeeld aangeven dat een stuk tekst vetgedrukt moet worden weergegeven. Volgens afspraak worden alle tags die in HTML-documenten worden gebruikt, in kleine letters geschreven. Hoewel HTML-tags niet hoofdlettergevoelig zijn, zullen sommige webbrowsers tags die in hoofdletters zijn geschreven anders weergeven dan tags die in kleine letters zijn geschreven. Als gevolg hiervan wordt het over het algemeen als de beste praktijk beschouwd om kleine letters te gebruiken bij het schrijven van HTML-code.

Hoe belangrijk is HTML?

Een goed gestructureerde HTML-pagina is om een ​​aantal redenen belangrijk. Ten eerste helpt het zoekmachines om de inhoud efficiënter te indexeren. Ten tweede maakt het de inhoud toegankelijker voor gebruikers, vooral voor mensen met een handicap. Ten slotte is een goed gestructureerde HTML-pagina gewoon gemakkelijker te lezen en te navigeren, waardoor deze over het algemeen gebruiksvriendelijker is. Elk van deze factoren is op zichzelf belangrijk, en samen vormen ze een sterk argument om de tijd te nemen om een ​​goed gestructureerde HTML-pagina te maken. Dat gezegd hebbende, het is niet nodig om dingen te ingewikkeld te maken.

De technologie achter HTML

HTML is de standaard opmaaktaal voor het maken van webpagina's en webapplicaties. HTML staat voor HyperText Markup Language. Het is een opmaaktaal die wordt gebruikt om tekst op webpagina's te structureren, op te maken en op te maken. HTML wordt geschreven in de vorm van HTML-elementen die vervolgens worden geïnterpreteerd door webbrowsers. HTML-elementen zijn de bouwstenen van HTML-pagina's en worden gebruikt om inhoud toe te voegen, tekst op te maken en koppelingen te maken.

HTML bestaat uit een reeks openings- en sluitingstags die de inhoud van een HTML-element omsluiten. De openingstag bevat de naam van het element en de afsluitende tag bevat een schuine streep naar voren gevolgd door de naam van het element. Een openingstag zou bijvoorbeeld worden gevolgd door een afsluitende -tag. De inhoud tussen de openings- en sluitingstags staat bekend als de inhoud van het element.

Lees hier ook meer over CGI

HTML-documenten worden doorgaans opgeslagen met de bestandsextensie .html of .htm. Wanneer een webbrowser een HTML-document laadt, zal het de code in het document interpreteren en dienovereenkomstig weergeven. Webbrowserondersteuning voor HTML varieert, dus sommige documenten worden mogelijk niet correct weergegeven in alle browsers.

Verschillende browsers kunnen ook verschillende standaardstijlen hebben voor hoe ze verschillende HTML-elementen weergeven, dus een pagina kan er in verschillende browsers anders uitzien. Om ervoor te zorgen dat een pagina er in alle browsers consistent uitziet, gebruiken website-ontwikkelaars vaak CSS (Cascading Style Sheets) om te bepalen hoe HTML-elementen worden weergegeven.

CSS is een stijlbladtaal die wordt gebruikt om te beschrijven hoe HTML-documenten moeten worden weergegeven. CSS-code wordt meestal opgeslagen in afzonderlijke bestanden met de bestandsextensie .css. CSS kan worden gebruikt om de lettergrootte, kleur en lay-out van HTML-elementen op een pagina te bepalen. CSS kan ook worden gebruikt om responsieve ontwerpen te maken die zich aanpassen aan verschillende schermformaten. HTML en CSS zijn technologieën voor het maken van websites en webapplicaties. Samen vormen ze de basis waarop ontwikkelaars rijke en boeiende gebruikersinterfaces kunnen bouwen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens
Meer over het World Wide Web.

Technologie

Technologie

Marketing Bureaus

Marketing Bureaus

Online

Online

Zakelijk

Zakelijk

Games

Games