Webdesign

Het maken van een website was vroeger een hele klus. Je moest codeertalen zoals HTML en CSS kennen om de structuur van de website te creëren, en vervolgens moest je Javascript of Flash gebruiken om interactiviteit toe te voegen. Gelukkig liggen die dagen achter ons. Tegenwoordig is alles wat je nodig hebt een basiskennis van het gebruik van een teksteditor en enkele eenvoudige HTML-tags. In dit artikel leer ik je de basisprincipes van webdesign, zodat je een website kunt maken die er geweldig uitziet en waar gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren.

Webdesign

Wat is webdesign?

Webdesign omvat veel verschillende vaardigheden en disciplines bij de productie en het onderhoud van websites. De verschillende gebieden van webdesign omvatten webgrafisch ontwerp; interface ontwerp; authoring, inclusief gestandaardiseerde code en propriëtaire software; gebruikerservaring ontwerp; en zoekmachine optimalisatie. Vaak werken veel individuen in teams die verschillende aspecten van het ontwerpproces behandelen, hoewel sommige ontwerpers ze allemaal zullen behandelen. De term webdesign wordt normaal gesproken gebruikt om het ontwerpproces te beschrijven met betrekking tot het front-end (client-side) ontwerp van een website, inclusief opmaak. Webdesign overlapt gedeeltelijk webengineering in de bredere reikwijdte van webontwikkeling. Van webontwerpers wordt verwacht dat ze zich bewust zijn van bruikbaarheid en als hun rol het creëren van markeringen omvat, wordt van hen ook verwacht dat ze op de hoogte zijn van de richtlijnen voor webtoegankelijkheid.

Hoe kies je een webdesigner?

Als het gaat om het kiezen van een webdesigner, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Overweeg eerst de portfolio van de ontwerper. Hebben ze ervaring met het soort website dat je wilt maken? Ten tweede, vraag naar hun proces. Hoe brengen ze een project van begin tot eind? Wat voor input hebben ze van jou nodig? Tot slot, wees niet bang om referenties te vragen. Een goede ontwerper zou je in contact moeten kunnen brengen met eerdere klanten die kunnen instaan ​​voor hun werk.

De basis van website-ontwerp

Website-ontwerp kan een ontmoedigende taak lijken, maar dat hoeft het niet te zijn. Het belangrijkste is om te beginnen met een duidelijk beeld van wat je met de website wilt bereiken. Zodra je een doel voor ogen heeft, kun je gaan nadenken over de structuur van de site en de beste manier om de inhoud te presenteren. Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het algehele uiterlijk van de site, omdat dit een grote rol kan spelen in hoe bezoekers het merk ervaren. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn er online tal van bronnen beschikbaar die je kunnen helpen aan de slag te gaan met het ontwerpen van websites.

Lees hier meer over het ontwerpen van een eigen huisstijl of over de integratie van webshop software

Een website maken met HTML en CSS

Een geheel nieuwe website maken kan een ontmoedigende taak lijken, maar met een beetje planning en wat basiskennis van HTML en CSS is het eigenlijk vrij eenvoudig. Eerst moet je een websiteconcept en -ontwerp bedenken. Zodra je een algemeen idee heeft van hoe je wilt dat de site eruitziet, kun je beginnen met coderen in HTML. Begin met het maken van een basislay-out, inclusief een koptekst, navigatiebalk, hoofdinhoudsgebied en voettekst. Voeg vervolgens de eigen tekst en afbeeldingen toe. Zodra je tevreden bent met de inhoud van de site, kun je beginnen met het toevoegen van stijl met CSS. Gebruik CSS om het lettertype, de kleur en het algehele uiterlijk van de site te wijzigen.

Tips voor het ontwerpen van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website

Als het gaat om het maken van een website, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat deze zowel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is. Ten eerste moet de lay-out eenvoudig en gemakkelijk te navigeren zijn; gebruikers moeten zonder problemen kunnen vinden wat ze zoeken. Ten tweede moet het ontwerp visueel aantrekkelijk zijn; dit betekent niet dat het flitsend moet zijn, maar eerder dat het schoon en goed georganiseerd moet zijn. Ten slotte moet de inhoud van hoge kwaliteit zijn en relevant zijn voor het doel van de site.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens
Meer over het World Wide Web.

Technologie

Technologie

Marketing Bureaus

Marketing Bureaus

Online

Online

Zakelijk

Zakelijk

Games

Games